Dags för utplantering

Många av plantorna har blivit så stora att det är dags för dem att planteras ut. De kyliga nätterna har gjort att jag inte kunnat göra det tidigare, men nu syns inga frostnätter i 10-dygnsprognosen. Så i helgen har jag ägnat lite tid åt detta. 
     Mitt lilla problem i år blir att hitta platser i landen åt alla olika sorter som jag så entusiastiskt sådde här under våren. Grönkål, aubergine och broccholi fanns inte bland grödorna förra året, så det är de som ska in i de redan tidigare fyllda landen.
     Grönkål har blivit min nya storfavorit! Men hittills har jag bara ätit grönkål köpt på affär. Mitt mål är att bli själv-försörjande. Men, men... Jag har hört att det är fler som gillar kålen, så vi får se framöver hur väl jag lyckas. 
    Inte bara kålfjärilar, också vinbergssnäckor kommer vara ett problem innan plantorna är tillräckligt stora. Igår efter regnet kunde jag räkna ett 20-tal i trädgården... 
     Jag plockar och förpassar dem till skogen igen... Nu blir det några extra varv i trädgården en tid framöver. 

 
 
 
 
 

asaforsberg.blogg.se

Att ta bilder på djur och natur och dokumentera min vardag är något som du kommer få se på min blogg. Jag gillar också att odla grönsaker, något som jag börjat med i liten skala för något år sedan till att idag odla rätt många olika grönsaker. Det har blivit en riktig hobby. 🍅🌶🥕🥒

RSS 2.0