Växt-explosion i grönsakslanden.

Det verkar vara många bönor som är klara nu, sa maken i söndags eftermiddag. Han har ett större land där han odlar framför allt potatis och morötter, men där också skärbönor och haricots verts har fått en rad. Hans konstaterande gav mig arbete en bra stund framöver. Det var många bönor färdiga att plocka av, skölja, förvälla och frysa in. Maken tog sig an vintermorötterna som visade sig ha blivit väldigt stora och därmed färdiga att tas omhand.
     Värmen som fortsatte fram till och med helgen har skyndat på tomaterna, som mognat på bred front. Tomaten Oxheart har blivit en favorit denna sommar, med sitt matiga fruktkött. Paprikor, chili och zucchini växer också bra, men de två första behöver mer tid för att växla om till rött. 
     Mina aubergine-plantor blommar så vackert, men jag har inte sett en endaste frukt. Jag pollinerade med pensel i söndags, för att hjälpa plantorna på traven, men det hinner nog bli för kallt för att de ska hinna bli klara i år.
Bönor, bönor och morötter.
Nya favoriten Oxheart.
 
 
Auberginen blommar så fint, men hinner någon bli klar? Tveksamt.

asaforsberg.blogg.se

Att ta bilder på djur och natur och dokumentera min vardag är något som du kommer få se på min blogg. Jag gillar också att odla grönsaker, något som jag börjat med i liten skala för något år sedan till att idag odla rätt många olika grönsaker. Det har blivit en riktig hobby. 🍅🌶🥕🥒

RSS 2.0