Sommarvärme - med besked!

Lagom till midsommar kom värmen, och inte lite värme heller. Idag strax innan klockan tre visade termometern på 29.5°C. Årets varmaste dag.
     När det är så varmt behöver växterna mycket vatten och det händer mycket i landen. Zucchini- och tomatplantor har verkligen blivit kraftiga och börjar redan ge skörd, vilket är tidigt tycker jag. Sallad har vi ätit ett tag och vi sådde för någon dag sedan omgång två.
     När det blir så många dagar med fint väder, som det är just nu, så innebär det också höskörd! Maken har tillbringat många timmar i traktorn de senaste dagarna! Idag har han slagit en stor äng och vänt höet på samtliga fyra, som vi har att sköta. I denna värme! En riktig kämpainsats.
     Själv har jag pysslat med att vattna grönsaks-land och blommor och med jämna mellanrum dra mig undan i skuggan av en berså som vi har. Jag och ena hunden uppskattar verkligen den platsen när solen steker. Andra hunden vill inte ens vara ute någon längre stund.
 
Denna planta har redan levererat några fina zucchinis. Fler är på gång.
 
Första gurkan.
 
 Tomatplantorna av sorten Balkonzauber ger redan små smakfulla tomater...
 
Många tomatplantor är jättehöga redan, men tomaterna är långt ifrån klara.
 
Vår tillflyktsplats i skuggan av bersån.
Finaste Hilda.
 
Maken vänder hö. Det kommer ge oss andra arbete också dagarna framöver.

asaforsberg.blogg.se

Att ta bilder på djur och natur och dokumentera min vardag är något som du kommer få se på min blogg. Jag gillar också att odla grönsaker, något som jag börjat med i liten skala för något år sedan till att idag odla rätt många olika grönsaker. Det har blivit en riktig hobby. 🍅🌶🥕🥒

RSS 2.0