Renoveringar och skördetider

En av sommarens planer har varit att bygga en ny sadelkammare, men nu hade vi så'n tur att vi kunde behålla ytterväggar och trossbotten! Men taket behövde göras om. SMHI lovade uppehåll så då skred vi till verket. Maken och dottern skötte rivningen av innerväggar, tak och golv i full mundering; med munskydd, hörselkåpor och skyddsglasögon.
     Nästa steg var att lägga råspont och skyddande papp. Jag fick sköta sågen och leverera plank i rätt mått, ett rätt roligt jobb faktiskt! Att mäta och kapa. Jag trivs också klart bäst på marken! 
     Nu har vi ändå kommit så långt att vi har ett skyddande hölje, resten får vi fixa vartefter tid finns.
 
 
 
 
 
Det växer för fullt. Måndagens 25 mm regn var bra för både trädgårdsväxter och svampar. Jag har skördat mina första vitlökar, som jag satte i höstas. De är jättefina, liksom den vanliga gula löken. Rödlöken däremot får stanna i jorden lite till. 
     Zucchini-plantorna levererar frukter på löpande band. Nästa år får jag låta bli att plantera så många! Jag har också provat att sätta vintersquash, en form av pumpa. En av plantorna visar verkligen prov på växtkraft; stora delar av den har lämnat pallkragen och sprider sina förgreningar åt många håll och kanter.
     Idag upptäckte jag att mina broccholiplantor har frukt. Jättehäftigt! De är fortfarande små och det finns viss risk att det finns fler som kommer vilja ha av plantan... Jag håller tummarna för att den får fortsätta växa. Vill så gärna att vi får äta dem.
     De gula kantarellerna har också börjat dyka upp. Jag tycker om att gå ut en stund i skogen och plocka en portion eller två. De ska ju tas omhand efteråt också. De här blev ingrediens i en risotto. 
 
 
 
 
 
 
 

asaforsberg.blogg.se

Att ta bilder på djur och natur och dokumentera min vardag är något som du kommer få se på min blogg. Jag gillar också att odla grönsaker, något som jag börjat med i liten skala för något år sedan till att idag odla rätt många olika grönsaker. Det har blivit en riktig hobby. 🍅🌶🥕🥒

RSS 2.0